Feestlocatie met tuin in Affligem

Hier ontstaan blijvende herinneringen

Af en toe stilstaan bij de dingen. De tijd nemen om echt te praten met elkaar. Een uniek, intens moment beleven. Dat doet deugd. Lekker eten hoort daarbij, want da’s olie voor de vriendschap. Een rustige omgeving helpt ook. Bij Sophie in De Glazen Toren in Affligem, een feeërieke feestlocatie met tuin, vind je het allemaal.

WELKOM!

WAT MAAKT ONS UNIEK?

Een feest in De Glazen Toren is een feest zoals vroeger: iets waar je jaren later nog aan terugdenkt. Hoe dat komt? De persoonlijke, gastvrije aanpak van Sophie speelt zeker mee. De ‘local food’-filosofie en aandacht voor details ook. En natuurlijk de grote tuin, het uitzicht, de lichtjes in de zomer, het haardvuur in de winter, … Kom eens langs en beleef het zelf!

EEN FEESTLOCATIE DIE AUTHENTICITEIT UITSTRAALT

Het feest begint al bij het wandelen naar de ingang, via de tuin. Het kleine torengebouwtje met de glazen toegangsdeur was vroeger een ast, waar hop werd gedroogd. Het houten dakgebinte in de grote zaal herinnert ook al aan vervlogen tijden. Een theaterbouwer hielp ons bij de inrichting, om de authenticiteit van deze feestlocatie maximaal tot zijn recht te laten komen.

Capaciteit zaal met podium: tot 60 personen (zittend) en 120 personen (rechtstaand).

EEN OASE VAN RUST IN ELK SEIZOEN

Als je uitkijkt over de tuin, waan je je op het dak van de wereld – en lijkt de hemel heel dichtbij. Het decor is een feeëriek uitzicht over de Dendervallei, die ergens meandert in de verte. De parelende zang van zwartkoppen in de lente, de pergola met druiven in de zomer, ontelbare tinten groen/rood/bruin in de herfst, verstilde pracht in de winter: het is allemaal inbegrepen.

ANDERS DAN ANDERS

Alles verandert, niets blijft. Ook dat is een levensvisie van Sophie. Een feest of event in De Glazen Toren is telkens weer verrassend anders. En dat zit vaak in kleine dingen. Neem nu de originele bloemdecoraties van Hof ter Klaveren. Of de rijdende theetuintjes, waarvan theeliefhebbers aan tafel verse kruiden kunnen plukken in het groeiseizoen. Soms krijgt de tuin een echt festivalgevoel ‘à la Dranouter’. En onlangs nog werden de gasten uitgenodigd voor een weldadige winterwandeling. Feesten is beleven in de Glazen Toren.

AAN IEDEREEN IS GEDACHT – OOK AAN MENSEN MET EEN ROLSTOEL

In De Glazen Toren is iedereen welkom. We hebben een tof springkasteel voor de kinderen. Hou je van dansen? Het podium biedt plaats aan een live band of dj, inclusief light effects. Ook voor themafeesten zijn er tal van mogelijkheden qua aankleding. Bovendien is de zaal rolstoeltoegankelijk met aangepaste faciliteiten en sanitair. Mensen die van ver komen en willen overnachten, kunnen terecht in B&B De Nootelaer in Meldert.

ONZE FOODFILOSOFIE

NATUURLIJKE KEUKEN

Eten dat smaakt als een goede oogst. Dat was jarenlang onze filosofie, en dat is nog altijd zo, en zo werken we samen met verschillende cateraars die elk op hun beurt uitblinken in hun specialiteit.

Wij als team, samen met onze cateraars maken elk evenement tot een succes!

Bekom alle info en kom eens langs in onze feestzaal. Wij geven deze graag mee in een brochure.

AANGEPASTE WIJNEN

Onze menu’s passen we aan jouw smaak en gezelschap aan, en dat doen we ook met onze wijnen. Ofwel maken wij een selectie voor jou afgestemd op de gerechten, ofwel ga je gewoon zelf proeven bij Jeroen van Vinikus & Lazarus. Hij zal je met geduld en veel kennis van zaken assisteren bij je wijnkeuze.

VIN DU JARDIN

We houden zelf enorm van het leven. Daarom is het bijna een missie om mensen minder alcohol te laten drinken. En dus bieden we ook een alcoholvrij alternatief aan voor wijn en aperitief: Vin du Jardin. Deze dranken zijn gemaakt van fruitsappen en natuurlijke ingrediënten en kruiden, zonder bewaarmiddelen, gluten of toegevoegde suikers. Een lokaal product, recht van bij de boer!

1848

bouwjaar hoeve

2.400m

zicht bij mooi weer

420

aantal feesten tot nu toe

387

aantal tuinlichtjes in de zomer

Activiteiten

ZOT VAN DOMENT

Het gehucht Doment is altijd al wat apart geweest. Hier woonde ‘speciaal volk’. Vandaag komen er vooral veel jongeren wonen, en al snel worden ze verliefd op de streek en het unieke karakter van dit plaatsje. Vier avonden per jaar brengen we gelijkgestemden samen en organiseren we iets leuks, onder de noemer ‘Zot van Doment’.

4-tal avonden per jaar

Wafelnamiddag

Nieuwjaarsontbijt

LAZY SUNDAY

Hoe kan je een zondag nu aangenamer doorbrengen dan in goed gezelschap? Gewoon voeten onder tafel schuiven en genieten van een kraakvers buffet! Start gerust met een gin tonic of een Vie en Rose … Neem je tijd, het is luie zondag. Daarna is er keuze uit granen, groenten, een eerlijk stukje vlees of vis en een heerlijk zoet orgelpuntje. Reservering is verplicht.

Lazy sunday vanaf 12.30u

CONTACTEER ONS

CONTACTEER ONS VOOR MEER INFO OF EEN VOORSTEL OP MAAT:

  ADRES

  Domentstraat 47

  1790 Affligem

  Contact

  0477 91 03 09

  info@deglazentoren.be

  Openingsuren

  Alle dagen open op aanvraag.

  Volg ons op

   

   

  BESCHIKBAARHEID DE GLAZEN TOREN:

  Calendar is loading...
  Powered by Booking Calendar
  - Available
  30
  - Booked
  30
  - Pending

  Gelieve ons te contacteren voor meer info i.v.m. boekingen en voorstellen.